miercuri, 22 august 2007

Nonsalanta gri

Seara. Bucuresti. În jurul orei 20:00. Aglomeraţie. Priviri insinuante. Lampa lui Gustar mai are ulei pentru o ora. Mediu abject. Fata şifonată de griji a vanzatoarei de la casa de bilete. Gest flegmatic. Un obraznic"multumesc". Oboseala unei nopţi nedormite se resimte. Cartela de 10.
5 minute. Metroul tapetat cu grafitti "fuge" la Romana. Un "talmes-balmes" placut de culori, ten , ochi, îmbrăcăminte si voci. Forfota tipică acestei ore. Sacoşe din hartie frumos colorate si de marimi diferite atarna lenese in mainile trecatorilor incantati. Tocurile apasa zgomotos pardoseala din piatra gri. Un cot in stanga, altul in dreapta, o privire suparata. Gata! Am izbutit.
Scari rulante parca mai obosite decat mine. Nepasare inundata de un rau de ganduri si idei al carui debit creste treptat. Afara, deja intuneric.
Scot castile din ghiozdan, hmmm... Crossfade-Cold. Izbitor. Peisajul pictat in culori tinere , zguduit de ritmuri agresive. Vadit plictisita , inchid ochii. Imi imaginez ca sunt la teatru. Liniste. Eleganta. Actorii interpretand pe scena vietii roluri imbibate intr-o rutina dulce. Vocile lor se reverbereaza in peretii molcomi ai salii teatrului Bulandra.
Brusc...deschid ochii. S-a terminat melodia si tigarea. Un ultim adio de la capitala gri.
Un joint, un sarut, o amintire. Oscilez... 160-200km /h.
"Bine ati venit in Sibiu"!

Niciun comentariu: