miercuri, 23 ianuarie 2008

Doamna şi vagabondul

Într-un fel sau altul ţi-ai lăsat amprenta asupra mea. Da, ştiu pare o prostie dar aşa a fost. Totuşi cred că dacă nu te vedeam în ziua aia , regretam toată viaţa. Ştiu şi aici ce ai zice, cum aş fi putut regreta ceva ce nu cunoşteam?! Absurd şi totuşi verosimil . Dacă stai să o iei logic ...defapt mai bine nu o lua aşa pentru că s-ar putea să te încurci într-atâtea sofisme! Ia-o nelogic. Îmi lipseai încă dinainte de a te cunoaşte şi când mă gândesc că te vedeam zilnic. Fiecare cerşetor ambulant avea puţin din tine. Aceeaşi educaţie. Ba nu , aceeaţi educaţie sigur nu , pentru că tu eşti deştept.
Acelaşi miros, poate chiar şi aceeaşi ochi albaştri mânjiţi din cauza mizeriei şi ˝machiaţi˝ cu cearcăne.
Mă întreb pe unde oi fii acum? În fiecare dimineaţă , în fiecare seară când mă întorc de la servici , te caut... Dar fara rezultat. Sordidul Bucureşti nu-mi releva decât cotloane prăfuite sau înzăpezite, cartoane negre şi ambalaje care ar pune pe picioare o fabrică de reciclare.
˝ Irina , nu te voi iubi niciodata, te voi uita probabil în câteva zile , poate chiar ore, defapt poate nici acum nu-mi amintesc de tine, te voi urî pentru că m-ai pus să-ţi povestesc viaţa mea de nimic , şi am văzut mila din ochii tăi în loc să vad pasiunea. Te iubesc acum pentru că ˝m-ai lăsat˝ să te sărut cu forţa şi nu te-ai supărat , pentru că m-ai plesnit şi mi-ai zis ˝jegos infect˝ , a fost cel mai frumos si chemător mod de a o spune. Bietul cerşetor ai zice , nu? S-a îndrăgostit în cel mai ridicol mod posibil , de o nălucă în lumea lui şi de o fată în lumea lor. Ce patetici sunt şi ăştia Irina, nu văd oamenii cum îi vedem noi. Atâtea mâini întinse zilnic, ai zice că nu le vedem ochii, că nu le citim oboseala , ranchiuna sau deziluziile din suflet.
Iubesc lumea în care trăiesc eu , nu în cea în care trăiţi voi , bieţi muritori de foame! Irina te iubesc pentru că m-ai văzut un cerşetor şi nu un prinţ. ˝
Monologai pe strada noastră îmbâcsită cu salcâmi şi stropită cu mărăcini.
Salcâmii încă mai sunt, mărăcinii i-ai luat tu...

Un comentariu:

Screeach spunea...

imi place tare mult... mai ales finalul