marți, 2 septembrie 2008

A fost o data...


A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi fost nu as sta acum sa povestesc, o printesa si un copil. Stiu ca textul era” o printesa si un print”, insa printul din povestea mea era copil. Un copil brunet cu ochii de taciune , cu zambet zglobiu si voce groasa. Nu din cauza varstei ci din pricina tutunului.
Mintea ii era in o mie de parti , memoria ii era mai slaba decat cea a unui batran de 80 de ani , insa zambea frumos si te facea sa razi . Era un copil , in fond si la urma urmei.
II placea sa fie in centrul atentiei si reusea de fiecare data sa o capteze. Radea la propriile lui glume si prefera guma de mestecat hubba bubba pe banda si jocurile pe consola in locul cartilor si discutiilor lungi la o cafea.
Dormea frumos si umed. “Mergea pe bicicleta” in timp ce dormea si ii intorcea spatele printesei atunci cand aceasta apuca sa doarma langa el . Stia ca nu ii place insa nu-i pasa. El era obisnuit sa doarma singur si pace.
Era insetat de cunoastere , voia sa incerce absolut tot ce era de incercat . Era ca o sugativa de noi senzatii.
Printesa insa, era total diferita fata de el . Si ea era avida de cunoastere insa in cu totul alt sens . Ei ii placea sa deprinda “noul” din carti , si o facea adesea cu toate ca bietului copil nu-I placea asta si-l plictisea” Este o activitate statica si pe mine ma plaseaza cu totul in afara ei “ –obisnuia sa-i spuna de cele mai multe ori.
Printesa nu era de o frumusete rapitoare ca-n basmele nemuritoare , insa era frumoasa cu totul . Cu calitati si defecte ,sau cel putin asa-i placea sa creada.
Glumea cu el , era isteata si stia sa faca glume la randul ei , poate chiar mai reusite decat ale lui . El stia asta si nu-l deranja , dimpotriva il stimula . Era harnica ca-n povestile lui Creanga si desteapta ca-n cele ale lui Budai Deleanu.
Ii placea sa-l tachineze pe cel mic si sa-i spuna ca de abea asteapta sa-l vada crescand . Iar el , chiar asta facea , crestea pe langa ea. Invata fara ca macar sa fie constient de asta , deprindea calitati pe care le avea insa niciodata nu si le mai pusese in valoare . Reusise de-a lungul timpului sa devina silitor , amabil , afectuos , sa se gandeasca de doua ori inainte de a spune sau a face ceva , sa-si consulte printesa de fiecare data cand se pregatea sa faca un nou pas.
Iar ea , era mandra de asta , pentru ca era doar meritul ei . Ea se inhamase la un drum dificil insa se inarmase cu sufcienta rabdare si dragalasenie ca sa poata transforma dintr-un copil nepasator , obraznic si neastamparat , un print…

5 comentarii:

Anonim spunea...

No hai, ca-i chiar dragut ce ai scris!!!

metafizicx spunea...

da. e dragut. ea si inca mii de fete care scriu la fel;))

glumesc desigur.

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Poze nunta Antonia spunea...

felicitari, in primul rand pentru blog, iar in al doilea pentru minunatele si interesantele postari

masaj erotic spunea...

Felicitari in primul rand pentru blog,este o munca depusa eficient,in al doilea rand pentru minunatele postari...mi se pare foarte interesant. succes si sa munciti cu cel putin acelasi simt de raspundere pe viitor